Gerri de la Sal es pot visitar les salines i el magatzem o Alfolí de la sal, per conèixer el procés de producció, transformació, emmagatzematge i comercialització d’aquest producte. Els salins sempre han donat una fisonomia característica al poble de Gerri, i l’explotació de la font d’aigua salada pel sistema d’evaporació ha esdevingut el principal motor econòmic de la vila durant molts anys.

Monestir i ermita

D’altra banda, és molt interessant la visita al monestir de Santa Maria, antic cenobi benedictí, romànic (s. XI-XII), que és el més singular i important de la comarca.

L’ermita de la Mare de Déu d’Arboló a la sortida de Gerri de la Sal. Està situada en un magnífic mirador sobre el riu Noguera Pallaresa, on només es pot accedir a peu. És un edifici d’estil romànic llombard, d’una sola nau i planta rectangular, capçat a llevant per un absis semicircular. El primer diumenge de maig s’hi celebra un multitudinari aplec.

Bé Cultural d’Interès Nacional

Des del 6 de juny de 1995, per unanimitat, s’acorda declarar Bé Cultural d’Interès Nacional, amb la categoria de monument històric, l’Alfolí de la Sal, l’edifici civil més gran en planta de tot el Pallars. L’interès, tant del magatzem com de les salines, és degut al fet de ser portadors de valors arquitectònics, històrics i culturals que els fan mereixedors de gaudir d’una protecció adient.

La Casa, L’Era o Lo Paller i el seu entorn t’encantaran.

Reserva directament amb nosaltres i us regalarem un dels nostres formatges.
Demana’ns tota la informació que necessitis.